Visar alla 14 resultat

  • Gridelli Granatäpple

    Balsamico Al Melgrano Gridelli

    Italien – 250 ml – Gridell

    Balsamico Al Melgrano från varumärket Gridelli. Balsamicon är gjord på ekologiska druvor från området Emilia – Romagna. Innehåller 96% aceto balsamico di modena I.G.P samt 4% granatäpplejuice och naturliga aromer. God ihop med olivolja i en sallad. God på egen hand till ostbrickan eller desserter. Även en oväntad hit för att blanda fräscha drinkar med.

    Flaskan rymmer 250ml och ligger i en vacker förpackning.

    Ingredienser:: Ekologisk balsamvinäger från Modena 95,8% (ekologisk kokt druvmust, ekologisk rödvinsvinäger), ekologisk juice av granatäpple 4%, naturliga aromer 0,2%.

    Näringsvärde per 100ml:
    Energi 1445kj/339 kcal
    Fett 0 g, varav mättat fett 0 g
    Kolhydrat 78 g, varav sockerarter 78 g
    Protein 0 g
    Salt 0.05 g

     

  • Gridelli-Balsamico-bianco-3333

    Balsamico bianco Gridelli

    Balsamico bianco från varumärket Gridelli. Balsamicon är ekologisk, ursprungsskyddad och kommer från Modena. Den är framtagen av enbart ekologiska trebbianodruvor. Man förenar druvmust och vitvinsvinäger för att få den perfekta balansen mellan syra och sötma. Denna produkt är ej lagrad vilket ger den en härligt spritzig/fruktig känsla/smak. Den innehåller inga färgämnen eller övriga tillsatser.
    Njut den tillsammans med Gradelli’s goda olivolja. Den är även god att ringla på kallt kött/fisk för att göra en fräsch förrätt. Passar bra i fruktsallader samt för att bryta ett glas isvatten.

    Flaskan rymmer 250ml och ligger i en vacker förpackning.

  • Platshållare

    Fänkålssalami

    En stor-säljare med riktigt bra fänkålskryddning! Underbart god!

  • 12661

    Gruyére AOP

    Schweiz – Opastöriserad Komjölk – Lösvikt

    Gruyère AOP produceras och lagras i grottor. Detta är en grottlagrad ost med kraftig och behaglig smak, knastrande kristaller och härlig nötighet. Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Gruyère är en del av kantonen Fribourg, där gruyèreosten har gjorts i århundraden.

    När gruyèren skärs upp för första gången påminner aromen om en hel blomsteräng som har fångats upp i en rik, krämig mjölk. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Smaken dröjer sig kvar länge. Vår Gruyère lagras minst 18-22 månader.

    Servera gruyère med päron, äpplen och charkuterier med sälta.

     

  • inferno

    Inferno kaffe

    Vi säljer lösvikt hela bönor och maler till dig i butiken

    Ett mörkrostat kaffe med stor fyllighet och smak med en lång och god avslutning. Kaffet är rostat till en punkt då naturliga oljor tränger ut och lägger sig som vackert skimrande droppar på de nyrostade bönorna.

    Kaffet innehåller Kenya, Brasil, Monsun Malabar och tvättade sydamerikanska kaffesorter.

    Ingredienser: Kaffe (Arabica)

  • 1240

    Kaltbach Creamy

    Schweiz – Pastöriserad komjölk – Lösvikt

    Denna grottlagrade skönhet är semi-mjuk och har en ”smälta i munnen”- konsistens tack vare en extra tillsats av grädde.
    Detta i kombination med en kraftig smak, tack vare lagringen i sandstensgrottorna, gör den till en riktig smaksensation. Här har vi en lagringstid på 4-5 månader.Innehållsförteckning

  • Kycklingsallad

    Kyckling sallad med pasta

    Vår egen Kycklingsallad med pasta.
    Finns alltid färdigt hos oss!

    – Grillad kyckling / Sverige
    – Pasta med Pesto
    – Sallad Napolitana mix
    – “Parmachips”
    – Parmesan Reggiano 36 mån
    – Färsk Körsbärstomat

    Dressing och bröd ingår.
    Dressingen gör vi själva, välj mellan!
    -Mango & Curry dressing
    -Vitlök & Örter dressing
    -Rhode Island dressing
    -Dill & Citron dressing
    -Vinegrette

  • 3441260035215

    Melon & Vaniljmarmelad

    Hugos marmelad med Melon och Vanilj. Traditionellt och hantverksmässigt kokad i kittel. Passar utmärkt tillsammans med ostar, främst vitmögelostar och hårdostar.

  • olivolja marques

    Olivolja Marqués

    Utsedd till en av världens bästa extra virgen olivoljor av IOOC Internationel Olive oil concil med 8,5 poäng av 9 möjliga.
    Produceras på gården Perales de Miraflores i Extramadura i sydvästra Spanien.

    En välbalanserad olivolja med en frisk fruktighet och en lite mildare och lättare stil. Passar därför bäst i rätter där du vill låta oljan komma till sin rätt utan att andra smaker tar överhanden och som smakförhöjare. Ringla över sallader och primörer som sparris och morötter, använd till förrätter, lättare huvudrätter, grillat kött och fisk och även till desserter.

    Marqués de Valdueza är också ljuvlig ihop med ett gott, hembakat bröd och ett bra salt.

    Olivsorter: Morisca 35%, Arbequina 30%, Picual 20% och Hojiblanca 15% (fördelningen varierar för varje skörd).
    Syrahalt: 0,1-0,2%
    Skördeperiod: november-december
    Volym: 250ml
    Extra Jungfruolivolja av hög kvalitet som utvunnits direkt från oliver och uteslutande genom mekaniska processer som pressning eller extraktion.
    Ingredienser: 100% Extra Jungfru olivolja tillverkat på oliver

     

  • Platshållare

    Parmaskinka Grand Riserva 24 mån

    En äkta Parma ska ha sin kronstämpel som visar att detta är en äkta Parma skinka från utvalda grisar och att konsortiets krav uppfylls vid framställning. Dom utvalda producenter i Parman skall följer dom traditionella metoderna av saltning och torkning av sina skinkor under extra lång tid för att alltid producera bästa kvalitet. Min. lagring på denna skinka är 24 månader.

  • St-Agur-ca-23-kg

    Saint Agur

    Frankrike/Auvergne – Pastöriserad Komjölk – Lösvikt

    En medelkraftig fransk grönmögelost. Om denna sägs, att om Roquefort är Frankrikes ostkung, så är Saint Agur dess drottning! Den är ovanligt krämig för att tillhöra de franska grönmögelostarna. Tillverkas på pastöriserad komjölk från byn Beauzac i det bergiga området Auvergne i centrala Frankrike

  • 7014

    Te Svart Earl Grey Cream

    Vi säljer i lösvikt och i färdiga 100g påsar.

    Earl Grey är ett svart te med smak av frisk bergamott och fyllig cremearom. Det bästa av två världar helt enkelt. Passar utmärkt både med och utan mjölk.
    Passar som iste.
    Lägg 15g av teet tillsammans med 1 liter vatten i en karaff i rumstemperatur i 2-3h, söta efter behov, och drick med is!

    Ca 1 g te per dl 97 gradigt vatten
    Dragtid 3-4 minuter

    Ingredienser: Svart te, gräddarom, bergamottarom, naturlig bergamottarom.

  • Tryffelsalt

    Tryffel Salt med sommartryffel 50g

    Havssalt med tillsatt sommartryffel, Tuber Aestivum Vitt, som är en av de mildare tryfflarna. 1 procent av den rena tryffeln har tillsatts till detta salt, samt lite tryffelarom för att framhäva doften och smaken. Tillverkaren heter Pebeyre och finns i Cahors i Frankrike där de har specialiserat sig på tryffelprodukter i över 100 år.

  • Platshållare

    Tunnbrödschips

    Sverige/Knivsta – 200g – Sigtuna Deli

    I Jämtland har tunnbrödet bakats till vardag och fest sedan tusen år tillbaka i tiden. Tunnbrödsbaket kunde pågå i flera dagar och i varje by fanns alltid en kvinna som ansågs bäst på att kavla och en kvinna som ansågs bäst på att grädda! Det mjuka tunnbrödet friteras lätt i rapsolja och smaksätts med olika kryddor. Resultatet blir spröda, knäckiga tunnbrödchips som passar att plockas fram till buffén, ostbrickan eller som drinktilltugg.