-
Italien – 250 ml – Gridell
Balsamico Al Melgrano från varumärket Gridelli. Balsamicon är gjord på ekologiska druvor från området Emilia – Romagna. Innehåller 96% aceto balsamico di modena I.G.P samt 4% granatäpplejuice och naturliga aromer. God ihop med olivolja i en sallad. God på egen hand till ostbrickan eller desserter. Även en oväntad hit för att blanda fräscha drinkar med.
Flaskan rymmer 250ml och ligger i en vacker förpackning.
Ingredienser:: Ekologisk balsamvinäger från Modena 95,8% (ekologisk kokt druvmust, ekologisk rödvinsvinäger), ekologisk juice av granatäpple 4%, naturliga aromer 0,2%.
Näringsvärde per 100ml:
Energi 1445kj/339 kcal
Fett 0 g, varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 78 g, varav sockerarter 78 g
Protein 0 g
Salt 0.05 g
-
Balsamico bianco från varumärket Gridelli. Balsamicon är ekologisk, ursprungsskyddad och kommer från Modena. Den är framtagen av enbart ekologiska trebbianodruvor. Man förenar druvmust och vitvinsvinäger för att få den perfekta balansen mellan syra och sötma. Denna produkt är ej lagrad vilket ger den en härligt spritzig/fruktig känsla/smak. Den innehåller inga färgämnen eller övriga tillsatser.
Njut den tillsammans med Gradelli’s goda olivolja. Den är även god att ringla på kallt kött/fisk för att göra en fräsch förrätt. Passar bra i fruktsallader samt för att bryta ett glas isvatten.
Flaskan rymmer 250ml och ligger i en vacker förpackning.
-
En stor-säljare med riktigt bra fänkålskryddning! Underbart god!
-
Schweiz – Opastöriserad Komjölk – Lösvikt
Gruyère AOP produceras och lagras i grottor. Detta är en grottlagrad ost med kraftig och behaglig smak, knastrande kristaller och härlig nötighet. Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Gruyère är en del av kantonen Fribourg, där gruyèreosten har gjorts i århundraden.
När gruyèren skärs upp för första gången påminner aromen om en hel blomsteräng som har fångats upp i en rik, krämig mjölk. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Smaken dröjer sig kvar länge. Vår Gruyère lagras minst 18-22 månader.
Servera gruyère med päron, äpplen och charkuterier med sälta.
-
Vi säljer lösvikt hela bönor och maler till dig i butiken
Ett mörkrostat kaffe med stor fyllighet och smak med en lång och god avslutning. Kaffet är rostat till en punkt då naturliga oljor tränger ut och lägger sig som vackert skimrande droppar på de nyrostade bönorna.
Kaffet innehåller Kenya, Brasil, Monsun Malabar och tvättade sydamerikanska kaffesorter.
Ingredienser: Kaffe (Arabica)
-
Schweiz – Pastöriserad komjölk – Lösvikt
Denna grottlagrade skönhet är semi-mjuk och har en ”smälta i munnen”- konsistens tack vare en extra tillsats av grädde.
Detta i kombination med en kraftig smak, tack vare lagringen i sandstensgrottorna, gör den till en riktig smaksensation. Här har vi en lagringstid på 4-5 månader.Innehållsförteckning
-
Vår egen Kycklingsallad med pasta.
Finns alltid färdigt hos oss!
– Grillad kyckling / Sverige
– Pasta med Pesto
– Sallad Napolitana mix
– “Parmachips”
– Parmesan Reggiano 36 mån
– Färsk Körsbärstomat
Dressing och bröd ingår.
Dressingen gör vi själva, välj mellan!
-Mango & Curry dressing
-Vitlök & Örter dressing
-Rhode Island dressing
-Dill & Citron dressing
-Vinegrette
-
Hugos marmelad med Melon och Vanilj. Traditionellt och hantverksmässigt kokad i kittel. Passar utmärkt tillsammans med ostar, främst vitmögelostar och hårdostar.
-
En äkta Parma ska ha sin kronstämpel som visar att detta är en äkta Parma skinka från utvalda grisar och att konsortiets krav uppfylls vid framställning. Dom utvalda producenter i Parman skall följer dom traditionella metoderna av saltning och torkning av sina skinkor under extra lång tid för att alltid producera bästa kvalitet. Min. lagring på denna skinka är 24 månader.
-
Frankrike/Auvergne – Pastöriserad Komjölk – Lösvikt
En medelkraftig fransk grönmögelost. Om denna sägs, att om Roquefort är Frankrikes ostkung, så är Saint Agur dess drottning! Den är ovanligt krämig för att tillhöra de franska grönmögelostarna. Tillverkas på pastöriserad komjölk från byn Beauzac i det bergiga området Auvergne i centrala Frankrike
-
Vi säljer i lösvikt och i färdiga 100g påsar.
Earl Grey är ett svart te med smak av frisk bergamott och fyllig cremearom. Det bästa av två världar helt enkelt. Passar utmärkt både med och utan mjölk.
Passar som iste.
Lägg 15g av teet tillsammans med 1 liter vatten i en karaff i rumstemperatur i 2-3h, söta efter behov, och drick med is!
Ca 1 g te per dl 97 gradigt vatten
Dragtid 3-4 minuter
Ingredienser: Svart te, gräddarom, bergamottarom, naturlig bergamottarom.
-
Havssalt med tillsatt sommartryffel, Tuber Aestivum Vitt, som är en av de mildare tryfflarna. 1 procent av den rena tryffeln har tillsatts till detta salt, samt lite tryffelarom för att framhäva doften och smaken. Tillverkaren heter Pebeyre och finns i Cahors i Frankrike där de har specialiserat sig på tryffelprodukter i över 100 år.
-
Sverige/Knivsta – 200g – Sigtuna Deli
I Jämtland har tunnbrödet bakats till vardag och fest sedan tusen år tillbaka i tiden. Tunnbrödsbaket kunde pågå i flera dagar och i varje by fanns alltid en kvinna som ansågs bäst på att kavla och en kvinna som ansågs bäst på att grädda! Det mjuka tunnbrödet friteras lätt i rapsolja och smaksätts med olika kryddor. Resultatet blir spröda, knäckiga tunnbrödchips som passar att plockas fram till buffén, ostbrickan eller som drinktilltugg.